przepisy-Makłowicz

Wyświetlono posty wyszukane dla hasła: przepisy-Makłowicz





Temat: dajcie juz spokoj maklowowiczowi
Z przepisów Makłowicza jeden wszedł do mojego żelaznego repertuaru (tagliatelle
alla calabrese,z czasów,kiedy występował jeszcze z Michaelem Logozzo),ale we
wdzięcznej pamięci i zapiskach trzymam jeszcze parę innych.Najwazniejsze,że
jego programy bardzo mnie inspirują kuchennie i uwielbiam jego poczucie humoru
i błazenady. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: przepis Makłowicza na ciasto
przepis Makłowicza na ciasto
Kiedyś oglądałam Podróże Kulinarne Makłowicza, był chyba gdzieś na wschodzie
i między innymy piekł jakby strucle z jabłkami, ale nie podłużną, ale
zwiniętą do okrągłej formy. Ciasto było po upieczeniu warstwowe, ale to nie
było chyba francuskie. Ciasto kroiło się potem jak babkę, na trójkąty. Czy
zapisał może ktoś ten przepis. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Leberknedel
Na stronie mckormik, gdzie są przepisy Makłowicza, wędrówka 162 jest wątróbka
drobiowa.Myślę, że chyba lepsza będzie wołowa, tak jak w oryginalnym przepisie,
a do tego rosół wołowy.A z wątrobą wieprzową będą następnym razem. Tylko do tego
też chyba rosół wołowy:( Jeszcze raz wielkie wielkie dzięki. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: maklowiczowy bigos
maklowiczowy bigos
witam,

mniej wiecej przed rokiem lub dwoma wydrukowano w polityce lub we wprost (juz
nie pamietam dokladnie) przepis maklowicza na bigos.
stad moje pytanie: czy ktos z was zachowal moze ten przepis i moglby go tutaj
przepisac? bylabym bardzo wdzieczna :)

z gory dziekuje za pomoc

perla

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: pytanie do bodzi50
Inka: Bałam się, Bodziu, że tort, który nazywasz wytrawnym Inki / w mojej
rodzinie funkcjonuje pod nazwą "chlebowy"/, Ci nie smakował. Ale jeśli polecasz
innym, to jestem szczęśliwa.Szukam w pamięci, dla Ciebie, przepisów z orzechami
i tak przy okazji: czy znasz przepis Makłowicza na słoweńsko-włoską babę
drożdżową z nadzieniem orzechowym?Robiłam, dobra, wilgotna. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: czy ktos zapisał przepis Makłowicza na knedle...
czy ktos zapisał przepis Makłowicza na knedle...
... z truskawkami z dzisiejszego (niedziela 10.06) programu? Zassało mnie
dzisiaj jak robił te knedle, że z wrażenia wziełam i nie zapisałam przepisu.
To było ciasto bardzo podobne jak na leniwe, a nie z ziemniaków jak my
robimy, tylko z mąki, twarogu i jajek. Składniki pamiętam, ale nie wiem jak
proporcje:(((((
Pliss, jak ktoś zapisał niech się ze mną podzieli, sprawa jest tym bardziej
pilna, gdyż jestem zaciążona i mam własnie zachciankę na te konkretne knedle,
noc przeżyję, ale jutro MUSZĘ TE KNEDLE ZJEŚĆ!!!

proszę....

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: czy ktos zapisał przepis Makłowicza na knedle...
dzięki uprzejmości innej forumki/forumka przepis Makłowicza został odnaleziony.
Własnie to co mi się spodobało w nim to to, że nie ma ziemniaków, bo ja
uwielbiam leniwe, a te makłowiczowe były takie trochę leniwe knedle:))) dzięki
za przepis, ale może skusisz się na knedle ala Makłowicz???
500 g twarożku
2 jaja
1 szklanka mąki
0,5 kg truskawek
2 łyżki masła
1 szklanka bułki tartej
0,5 szklanki cukru
1 cytryna
sól
Plan / recipe:
Zagotować wodę w garnku, wrzucić truskawki bez szypułek, dodać cukier,
pokruszoną wanilię, sok z cytryny.
Gotować ok. 8 minut.
Zdjąć z ognia, odcedzić owoce, przetrzeć je przez sito lub zmiksować.
Chwilę pogotować, aby sos zgęstniał.

Przygotować ciasto:
twaróg o ile jest twardy zmielić, żeby nie było grudek, przełożyć do miski.
Wbić jajka i wsypać mąkę.
Wyrobić gładkie ciasto, odstawić.

Deskę posypać mąką.
Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto, wkładać do środka małe truskawki i formować
knedle.
Wrzucać na wrzątek.
Wyjmować po wypłynięciu na powierzchnię.
Rozpuścić masło na patelni, wsypać tartą bułkę, lekko zrumienić.
Na dno talerza nalać sos, na niego kłaść knedle.
Polać je masłem z bułką

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: ksiazka kucharska
Proponuję jednak literaturę specjalistyczną, tzn na początek
sakramencka 'kuchnia polska' via antykwariat (im starsze wydanie tym
lepiej!) + kuchnie narodowe, obowiązkowo kuchnia italiańska,
(ogólnie kuchnia sródziemnomorska - ryby!) + Bliski Wschód - mniam,
mniam (tylko gdzie kupić jagnięcinę?????) Myślę że warto tropić
zbiory przepisów naszych wschodnich sąsiadów! Kiedyś świetnym
pomysłem G.W. były przepisy w Dużym Formacie. Później zrobili z tego
zbiory tematyczne (regionalne - kuchnia żydowska, maksykańska etc)
Np okazało się że uzbierałem mnóstwo przepisów Makłowicza kiedy nie
wiedziałem jeszcze kto zacz :)
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Ryba na obiad
naleśniki z wędzoną rybą
Mam ten sam problem. Ale przyjął się u mnie w domu przepis Makłowicza na
naleśniki z wędzoną rybą. Naleśniki są piwne, farsz z rozciapanej wędzonej ryby
+pieprz+jajko+koperek+przesmażo na cebulka+trochę piwa. Zapakować to w naleśniki
(złożyć np. w kopertę) i jeszcze raz na patelnię-podsmażyc na masełku. Podawać
polane kwaśną śmietaną. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Wielkanoc - KTO i CO ma już przygotowane ?
Ja mam przygotowaną koncepcję:)
Zrobię mazurki(jeszcze nigdy nie robiłam, bo u mnie w domu nie ma takiej
tradycji). Poza tym mam ochotę popróbować przepisy Makłowicza i Bikonta z
dodatku do Wprost: gołe pisanki, szynka w goździkach i zielony pasztet. Ale to
wszystko juuutro ;)
Dagma
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Marek Krajewski u Makłowicza
Makłowicz grał, jak zwykle, pierwszą chochlę. :)
Program zaś został zrobiony tak, że po nim więcej osób chyba sięgnie po książki
Krajewskiego niż po przepisy Makłowicza.


Za to w przyszłym tygodniu spotkanie z samym M. Krajewskim:
24.03.2006 - godz. 18.30.
Biblioteka, filia nr 37 przy ul. Sempołowskiej 54
Ośrodek Działań Twórczych "Światowid")


Zapraszam i pozdrawiam ze stolicy zDolnego Śląska :)


_________________________
"Kto czyta, nie błądzi" Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Programy o gotowaniu-co wk...co kręci?
Lubię Jamiego i Nigellę. Poznałam ich w książkach, programy były później.
Podobają mi się też programy Anny Olson, w zasadzie nie potrafię powiedzieć
dlaczego. Pascala lubię oglądać, ale bardzo rzadko stosuję jego przepisy.

Makłowicza styl gotowania i komponowania składników kompletnie mi nie odpowiada.
Byłam rozczarowana Julią Child - taki fajny film o niej nakręcili, a ja w ogóle
nie dostrzegam fenomenu w tej postaci. Irytujący jest też ten kucharz z
"Dietosfery" na kuchnia.tv, Iwański? Wymądrza się strasznie, a mleko ma pod nosem.

A do gotowania inspiruje mnie wszystko! Im większa mieszanka tym lepsza. Dlatego
oglądam nawet tych, którzy mnie wkurzają Jak mam okazję, bo nie mam TV.
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Czy Nigella Lawson was przekonuje?
Nie. Nie przekonuje mnie ani jej bijąca po oczach.. już nawet nie
kokieteryjność, tylko lafiryndowatość ale mniejsza z tym - nie oglądam
programów kulinarnych dla prowadzących, tylko dla przepisów.

A tych, niestety, u Nigelli jak na lekarstwo!

Obejrzałam parę programów i o mało nie spadłam z krzesła, np. przepis na
naleśniki z syropem toffi szedł jakoś tak:
kupić ciasto naleśnikowe, zrobić naleśniki, kupić sos toffi, polać

Albo curry z kurczaka - coś tam zrobić z kurczaka i dodać sos curry

Jestem może purystką w kuchni, wolę jednak osobiście zrobić ciasto naleśnikowe,
osobiście zrobić prawdziwe curry, korzystając z oryginalnych przypraw, i wrezcie
- wolę przepisy Makłowicza, choć bywają skomplikowane, ale są naprawdę
wspaniałe.. sam Makłowicz jako prowadzący także odpowiada mi bardziej, bo nie
stawia siebie jako centru show, a wręcz odwrotnie - można dowiedzieć się czegoś
o okolicy, w której gotuje.

Nigella jako osoba mnie śmieszy - jest 100% produktem komercji, jak Doda
Śmieszy mnie, jak nie filmują jej poniżej pasa, jak obraz powleka się mgłą, gdy
widać, jak coś gryzie. Śmieszy mnie mówienie o wielkiej miłości do konającego
męża, jeżeli 6 mies po jego pogrzebaniu jest się już żoną innego.. oczywiście -
nadzianego...

Płytka osoba, równie płytkie przepisy, oparte na gotowcach, a ich "oryginalność"
w całości jest wynikiem lepszego niż u nas zaopatrzenia angielskich sklepów... Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: mam dwa pstragi - potrzebuje pomyslu :)
proponuje przepis Makłowicza:
ryba w solnej skorupce:
natrzec w srodku stosownymi przyprawami do ryb, bez soli, dorzycic plasteki
cytryn.
przygotować ze 2-3 kg soli kamiennej. Nasdypać grubą warstwę do zeliwnego
naczynia, mocno skropic wodą np zraszaczem, ułozyć na tym rybki i obsypac
resztą soli, nawilzając moco kolejne dosypywane wartwy. Do goracego pieca na
jakieś 30-40 minut.
Przy wydobyciu ryby z tej solnej skorupki trzeba użyc młotka, tasaka u uważac
by do dsrodka nie dostalo się za dużo soli.
boskie w smaku
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Tanie i smaczne potrawy z produktow zwyczajnych.
zupa czosnkowa, tak jak i kminkowa jest z przepisow maklowicza www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedrowka139.htm
tylko ja robie bez cukinii(wychodzi zbyt tluste to to) no i oczywiscie
bez boczku
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Fajne PRZEPISY KULINARNE *****
Zupa na rozgrzewkę.
No to jeszcze raz...
Wczoraj ugotowałam - przepis Makłowicza z ostatniej niedzieli. Jest pyszna,
taka trochę w indyjskim stylu (jeśli kto lubi te smaki) i rozgrzewa. Dla mnie -
bomba.

Zupa-krem marchewkowy.

Ugotować lekki bulion ze skrzydełek kurzych i włoszczyzny. Wyszło mi ok 1,2
litra.
W drugim garnku na odrobinę oleju wrzucić i podsmażyć pokrojoną byle jak
marchewkę (jakieś 5 sporych szt.), pół główki czosnku (ząbki). Nie rumienić.
Zalać marchewkę bulionem, dodać kawałek świeżego(!) imbiru. Jak marchewka
zmięknie - zmiksować.
Na talerzu posypać zupę lekko podsmażonymi płatkami migdałów na maśle (uważać
bo szybko się pali!)i cynamonem.
Smacznego.
M-M

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: kuchnia holenderska jest OHYDNA
Hutspot met klapstuk

1 kg wołowiny z kością (szponder)
800 g ziemniaków
800 g marchewki
250 g cebuli
30 g masła
sól
pieprz


Mięso gotować 90 min, w osolonej wodzie (0,75 litra)
z marchewką i cebulą pokrajaną w plastry
Dodać do mięsa obrane i pokrajane w ćwiartki
ziemniaki i dalej gotować aż ziemniaki bedą miękkie.
Mięso wyjąc i pokrajać na kawałki.
Z marchwi ziemniaków i cebuli zrobić puree,
dodając pozostały rosół oraz masło.
Podawać obłożone kawałkami mięsa na ogrzanym półmisku.
( Przepis Maklowicza, ale osobiscie raczej bym sie nie skusil...)
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Dania glowne- przepisy
naleśniki z bryndzą
Przepis Makłowicza:
Ciasto - 300 g mąki, 1,5 szklanki mleka, szklanka wody gazowanej (!), 3 jajka,
sól.Usmażyć z tego 4 grube nalesniki. Farsz: zmielona lub rozdziabdziana
widelcem bryndza z 1 żółtkiem, roztopionym masłem (tak 1/4 kostki), całym
pęczkiem drobno pokrojonego koperku, oczywiście sól i pieprz. Poukładać
naleśniki na foremce, polac gruba warstwa smietany, na to starty oscypek lub
żółty ser i zapiec.
W Słowacji jadłam przepyszne pierogi z bryndzą i słoniną i odtąd zakochałam się
w takich daniach:) Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: POLSKA KUCHNIA
zmodyfikowałam(przystosowałam) jeden z przepisów Makłowicza z kuchni światowej.
z potrawy ponoć typowo urugwajskiej zrobiłam coś w rodzaju fasolki "nie po
bretońsku"
wszystkim gościom smakowała
a ty Rychu skończ swoje pienia na temat mądrości unii,a Niemiec w szczególności
co tak jest kazdy( no prawie każdy)z nas już widzi.
podaj jakiś przepis z kuchni niemieckiej bym mogła go zaadoptować na warunki
polskie, czyli z produktów w Polsce wyrośniętych
chcialabym być samodzielna i sama uprawiać swój ogródek i co mi wyrośnie to
ugotować
czekam na przepisy
przepisy na czarną polewkę i miskę soczewicy odrzucam ze względów religijnych
d_nutka Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Jak przyrzadzić szpinak dla malucha?
mlode listki szpinaku mozna jesc na surowo np. w salatce, ale nie wiem w jaki m
wieku jest twoj maluch i czy moze jesc taka surowizne.

Najprostszy przepis na szpinak. Liscie pluczemy i wrzucamy na 2-3 minuty do
gotujacej sie wody. Nastepnie odsaczamy szpinak, lekko szatkujemy i wrzucamy go
do rondelka z odrobina rozpuszczonego masla (szpinak bardzo lubi czosnek wiec ja
wczesniej dodaje do masla rozgnieciony zabek, ale mozna ten element pominac).
Podsmazamy szpinak, przyprawiajac go galka muszkatolowa i sola. Na koniec mozna
go zagescici dodajac troche smietany (ja dodaje double cream) lub roztrzepane
jajko. Mozna go w tej wersji zjesc 'samotnie' lub podac w charakterze przystawki
do ryby, miesa lub jajka sadzonego.

Doskonale sa kluseczki szpinakowe z przepisow Maklowicza:
www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedrowka074.htm, goraco polecam,
dla dziecka mozna przygotowac je w wersji bez zapiekania pod parmezanem, np. z
wody, tylko pokropione roztopionym maslem.


Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: szukam przepisu na founde domowym sposobem
Są dwie zasady przyrządzania fondue
1. jednym z używanych serów powinien byc ementaler (drugi ser do wyboru - ja
lubie pomarańczowy mimolette) Warto nie kupować najtańszego sera polskiego bo z
niego robi sie guma nie fondue
2. do fondue dodaje się mąkę ziemniaczaną aby fondue sie nie zważyło
Przepis Makłowicza bardzo ok

Rany, jak ja kocham fondue.
Acha, i koniecznie przyprawić gałką muszkatłową (odrobinę) i świeżo zmielonym
pieprzem.
Pozdrawiam
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Gotujecie po swojemu nadal?
Potraktowałam męża jak tabula rasa:-)
Jeśli mama robiła żołądki drobiowe w sosie, to niech go czasem na
nie zaprasza.
Jeśli dodawała zasmażkę do kapusty kiszonej, to niech on dodaje,
kiedy robi obiad - to jego tradycja rodzinna, nie moja.
Ja zjem, ale nie zrobię tak samo.
Przekonałam go do wina wytrawnego, oliwek i innych rzeczy i tak jemy.
Wspólnie w sumie.
On zobaczył jakiś przepis Makłowicza i wykorzystał - zjadłam, nie
krytykowałam, polubiłam.
Nie mam ambicji, że KOBIETA GOTUJE, a sposób teściowej od razu
odpada.

Jeśli ma ochotę na cebulę z octem (BUUUUEEEE), tak jak jeego tata
sobie robił - robi, ja tego nie jem.
Tolerancja generalnie.

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: przepisy makłowicza i domowej kawiarenki
przepisy makłowicza i domowej kawiarenki
kochan moze znaciestrony z przepisami malowicza i domowej kawiarenki tej co
leci na polsacie podeslijcie linki prosze serdecznie wielkie dzieki Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: partacz Makłowicz
Czy przepisy Makłowicza można gdzieś znaleźć?
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: partacz Makłowicz
Przepisy Makłowicza w necie
No, teraz dobry temat, bo przedtem coś głupiego mi się wkleiło :-)
Oczywiście link:
kuchnia.mckornik.com/
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: przepisy makłowicza i domowej kawiarenki
Kochani mam przepisy maklowicza z ponad jego 100 podrozy gdyby ktos potrzebowal
piszcie na maila wichrowewzgorza@tlen.pl chetnie sie podziele pozdrowionka Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Gdzie sa przepisy Maklowicza
Gdzie sa przepisy Maklowicza
Wie ktos gdzie mozna je znalezc w formie elektronicznej ew. papierowej? Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: domowy ser żółty
Tyle, że przepis Makłowicza był taki:
www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedrowki/wedrowka001.htm
bez sensu...
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Makłowicz dostał Wiktora!!!
Ja również gratuluję?
Nie znam lepszego programu kulinarnego w TV. Nikt nikogo nie zmusza do jego
oglądania, a tym bardziej do przygotowywania potraw wg przepisów Makłowicza.
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Przepisy Maklowicza
Przepisy Maklowicza
kuchnia.mckornik.com/lewa.htm Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: jakoś mi nie smakują kurki w tym roku....
Tutaj znajdziesz więcej przepisów Makłowicza:)
kuchnia.mckornik.com/
Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: A może królik?
Przepis Maklowicza:

4] KRÓLIK W PIWIE WIŚNIOWYM [Park mini-Europa]

Podróże kulinarne R. Makłowicza. Europejski smak.

Składniki:

- 3 filety z króliczej polędwicy

- 2 łyżki masła

- 1 cebula

- 1 marchewka

- 2 gałązki selera naciowego

- 1 łyżka maki pszennej

- 2 łyżeczki galaretki porzeczkowej [najlepiej domowej roboty]

- 1 butelka piwa wiśniowego [wytrawnego, nie słodkiego]

- kilkanaście wiśni z kompotu z odrobiną kompotu

- sól

- pieprz



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POTRAWY:

Polędwiczki królika posolić i popieprzyć dokładnie z obu stron. Następnie na
patelni dobrze rozgrzać masło. Na rozgrzanym maśle obsmażyć szybko posolone i
opieprzone polędwiczki królika z obu stron na dość ostrym ogniu (mają być w
środku jeszcze różowawe). Zdjęć polędwiczki z ognia. Mięso wyjąć na talerz. Na
patelnię na masło spod smażenia królika wrzucić najpierw posiekaną cebulę,
potem marchewkę pokrojoną w krążki i posiekany seler naciowy. Zezłocić jarzyny
na maśle. Gdy jarzyny się lekko zezłocą potraktować je mąką, tak, aby
wymieszała się z tłuszczem i sosem, wymieszać dokładnie (ma się rozpuścić w
tłuszczu). Po czym całość podlać piwem, Wymieszać, od razu dodać 2 łyżeczki
galaretki porzeczkowej i mieszając rozpuścić ją w piwie. Gotować ok. 10 min. na
mocnym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po tym czasie jarzyny przecedzić.
Odparowany sos, (który nieco już zgęstniał) odcedzić na durszlaku (zostawić na
1 min.), z powrotem przelać na patelnię. Jarzyny nie będą nam już potrzebne.
Sos ponownie przelać na patelnię, dodać do niego resztę masła. Wrzucić do sosu
wiśnie z kompotu, pogotować chwilę razem ok. 2 min. Po tym czasie przełożyć do
sosu filety z królika i zostawić na ok. 2-3 min. na gazie, aż królik nabierze
ciepła.[Tak, aby się podgrzały, nie za długo]. Gotowe mięso przed podanie
pokroić w skośne plastry. ułożyć na talerzu. Polać obok sosem udekorować
wisienkami. (Sos powinien zrobić się gęsty, prawie karmelizowany). Gotowe do
jedzenia. SMACZNEGO!!

Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: cukier z trzciny cukrowej
Ostatnio ten cukier wyprobowalam do przepisu z tego forum. Banany na goraco
zrobione tym wlasnie cukrem plus sok pomaranczowy .Uzywam tego do lodow
waniliowych) Podobno to przepis Maklowicza, ale ja traktuje go , jako przepis z
naszego forum))) Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: przepisy Makłowicza
przepisy Makłowicza
Gdzie można znaleźć przepisy Roberta Makłowicza - np. te, które podawał w
telewizorze ? A może ma swoją stronę www ? Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Czy można już gdzieś dostać Magazyn Wino? n/t
Makłowicz i feminizm
ducale napisał:

> Widzę Agencie Giorgio ,ze dostałes od JKM licencje na krytykowanie.Dziwie
> sie ,ze nie skrobnołeś faksika do byłej miss Polonia o prace w charakterze
> korektora jej programu. Moze najpierw zastanówmy sie jaki jest cel tego
> programu i do kogo jest kierowany i czy ma ogladalność. Oceniasz faceta tylko
> za to że popełnił drobna gafę? A ja jeszcze raz powtarzam lubie program z
> Udziałem Makłowicza i całą jego rubasznoscią. Znam wielu dobrych
kucharzy ,nie
> popełniajacych takich gaf ale uwierz nie potrafiliby zainteresować widzów. To
> nie jest program dla takich profi jak ty! Moja rada nie ogladaj tego co cie
> drazni ( ja np. nie czytam forum feminizm),i nie oceniaj kogos zanim go nie
> poznasz osobiscie -vide Bienczyk
> Podsumuje w tonie twojej muzy :)
> "przestan krytykować
> zacznij dobrze rymować"
> pozdr

Przychylam się do opinii Winomana i Ducale. Lubię Makłowicza pomimo jego
rubaszności, oblizywania paluchów i niezgrabnego krojenia, ponieważ dzięki
niemu poznałam parę ciekawych potraw, połączeń składników. Wiecie, co? Według
przepisów Makłowicza wszystko się udaje. A np. według przepisów pani Marty
Gessler (np. na ziemniaki z solą) rzadko kiedy coś wychodzi. Pomimo jej wstępów
na haiku wzorowanych. Niestety również przepisy pani Kręglickiej Anety wiele do
życzenia pozostawiają. A Makłowicz nauczyłby gotować nawet zaprzysiężone
antytalencie kucharskie. Poza tym wolę jego rubaszność niż warszawkowość pań
wymienionych powyżej :)

Ducale, co Ci w forum Feminizm przeszkadza, hęęęęęę???? ;)

Pozdrowionka. Przejrzyj więcej postów z wątku



Temat: Rober Makłowicz
chwalić mi się natychmiast
Co robicie oryginalnego z przepisów Makłowicza??? Z tego co pamiętam to ja
robię pieróg (chyba tatarski) - takie mięso zawinięte w ciasto makaronowe i
pieczone w piekarniku - pyszne. Koleżanka robi kwiatki czarnego bzu w cieście.
Przejrzyj więcej postów z wątku

img
\